FREN predavanja

U organizaciji Fondacije Friedrich-Ebert-Stiftung (FES) i Fondacije za razvoj ekonomske nauke (FREN) u petak, 14 jun, u 11 časova, u profesorskoj sali Ekonomskog fakulteta u Beogradu, održano je predavanje profesora Willa Bartletta na temu "Politička ekonomija socijalne reforme na Zapadnom Balkanu".

U ponedaljak 19.03. 2012. godine u prostorijama Ekonomskog fakulteta u Beogradu, u organizaciji Fondacije za razvoj ekonomske nauke, održano je predavanje Glavnog ekonomiste Svetske banke za Evropu i Centralnu Aziju Indermit Gill-a.  Gospodin Indermit Gill je održao predavanje na temu "Golden Growth: Restoring the Lustre of the European Economic Model" i tokom predavanja predstavio istoimenu publikaciju u izdanju Svetske Banke.

Dr. Pieter Vanhuysse održao je predavanje na temu “Political Economy of Population Ageing in the OECD” (Politička ekonomija starenja stanovništva u zemljama OECD-a) u četvrtak, 26. maja 2011. u 11h u Profesorskoj sali Ekonomskog fakulteta u Beogradu.

U subotu 29. novembra 2010. godine u 15.00h na Ekonomskom fakultetu u Beogradu (sala 603) Fond za razvoj ekonomske nauke (FREN) organizovao je seminar na temu „Nordijska država blagostanja u krizi“. Profesor Peder Martin Lysestøl iz Norveške održao je uvodno izlganje koje je trajalo 20 minuta, posle čega je usledila diskusija.