Labour Markets in the Western Balkans – Policy Ideas and Research Directions

U okviru projekta "Strengthening the Labour Market Research Network – Toward the Understanding of the Political Economy of Unemployment in the Western Balkans", 24.novembra.2016. godine održana je treća radionica Mreže istraživača tržišta rada u zemljama Zapadnog Balkana. Projekat je finansiran od strane švajcarske vlade kroz RRPP - Programa za promociju regionalnih istraživanja.

Na radionici su predstavljeni ključni rezultati istraživanja i preporuke za donosioce politika iz oblasti tržišta rada, kao i četiri rada koji obrađuju  teme: migracije i doznake; neformalnu zaposlenost: razlike u platama između javnog i privatnog sektora; i tražnju za radom u privatnom sektoru.

Na radionici su učestvovali članovi Mreže i njenog Akademskog odbora, predstavnici Evropske komisije, RCC-a (Regional Cooperation Council), UNDP-a, Ministarstva za rad, zapošljavanje , boračka i socijalna pitanja, Tima za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva, predstavnici medija i civilnog društva, kao i zainteresovani istraživači sa Beogradskog Univerziteta i šire naučne zajednice.